Zoals de meeste inwoners van Nederland fietsen Pieter en Catriona al hun hele leven. Natuurlijk hebben ze dat ook hun drie kinderen geleerd. Toen de kinderen tieners werden en toe waren aan een fiets om mee naar school te gaan, merkte Pieter dat de fietsen zwaar werden en om de haverklap kapot gingen. Een enorme klus om die fietsen zelf te repareren. Het leek in niets op de eenvoudige fiets waar Pieter zelf als tiener op fietste.

Dat is het moment dat Pieter het plan kreeg om een fiets te maken die ongecompliceerd, eenvoudig, slank en licht van gewicht is. Dat werd de Bloker Naked Bike.

Het kost een leven lang expertise om zoiets eenvoudigs te maken

Wonen in Amsterdam, de fietshoofdstad van de wereld, heeft zo zijn voordelen. Eén van de belangrijkste fietsexperts, woont in de buurt van Amsterdam. De CV van Scott Corbett is indrukwekkend. Vele jaren heeft hij ervaring als fietstechnicus. Pieter was er snel van overtuigd dat hij de juiste partner had gevonden om de fiets puur, licht en onverwoestbaar te maken.​

Samen stelden ze een lijst op met de 9 meest frustrerende en tijdrovende problemen met fietsen. Samen met fietsexperts uit alle delen van de wereld ontwierpen ze een fiets die aan elk probleem het hoofd zou bieden. Ze besloten hem de Naked Bike te noemen. Een naam van een fiets die al het gedoe en de stress van fietsreparatie en onderhoud wegneemt. Als je op de Naked Bike fietst, fiets je in de zuiverste en puurste vorm. Het resultaat is een unieke lichtgewicht en onderhoudsvrije fiets in een wonderschoon ontwerp.